29 листопада 2021

29 листопада 2021 року доцентка кафедри соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету Олександра Губар та студенти спеціальності «Соціальне забезпечення» взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Психологічна підтримка літніх осіб в період карантину», яка проводилася у межах проєкту «Психологічна підтримка літніх осіб в період карантину» (2020.01/0221) за грантової підтримки Національного фонду досліджень України, що реалізується Інститутом педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

Під час роботи конференції учасники порушили низку важливих питань, які стосуються підтримки людей літнього віку як в Україні так і за її межами.

Під час пленарного засідання промовці порушували нагальні питання, що стосуються психологічної підтримки літніх людей в період карантину, ідеальної моделі старості як результату життєтворчості особистості, пріоритетності культурних ціннісних орієнтацій людей літнього віку та багато інших важливих тем.

Для конференції кандидатка економічних наук, доцентка кафедри соціального забезпечення ЧДТУ Олександра Губар приділила увагу актуальним напрямкам соціальної підтримки осіб літнього віку в період пандемії на COVID-19. Зі свого боку четвертокурсниця спеціальності «Соціальне забезпечення» Наталія Василенко зауважила нові виклики щодо надання соціальних послуг особам літнього віку в умовах пандемії COVID-19. Студентки четвертого курсу Аліна Грібаньова та Олександра Квятковська дослідили теми досвіду надання соціальних послуг літнім особам в умовах карантину  на  прикладі Німеччини та соціальної політики щодо осіб літнього віку в Україні: стан та перспективи розвитку, відповідно. Особливостям надання соціальних послуг людям похилого віку у Польщі присвятив свою роботу четвертокурсник Вадим Ткаченко.